نشریه والستریت ژورنال در خصوص اعترضات در ایران نوشته است: در ویدئوهایی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده معترضان در خیابان های تهران در حال راهپیمایی هستند و شعارهای “نه غزه و نه لبنان ، جانم فدای ایران سر می دهند. اعتراضات در ایران که با دستگیری گسترده و کشتار معترضین همراه بوده، وارد هفته سوم خود می شود.
این تظاهرات در ۱۵ ژانویه در واکنش به خشکسالی شدید و بحران آب در خوزستان آغاز شد. معترضان می گویند مشکل آب فقط محرک جنبش است نه هدف آن. اکنون اعتراضات به خشکسالی به خیزش در سراسر کشور تبدیل شده و تا تهران گسترش یافته است.
معترضین به سیاست خارجی تروریستی رژیم حاکم بر ایران نیز اعتراض کردند. ویدئو های معترضین نشان می دهد، آنها شعارهایی مانند “مرگ بر دیکتاتور” و “نه غزه و نه لبنان، جانم را فدای ایران را فریاد می زنند.
طبق گزارش روز جمعه عفو بین الملل، نیروهای امنیتی دست کم هشت معترض از جمله یک پسر نوجوان ۱۶ ساله را در هفت شهر مختلف کشته اند. سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای گفت: نیروهای سرکوبگر رژیم برای سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز خوزستان به سمت آنها شلیک نموده اند: “فیلم های ویدئویی هفته گذشته و گزارش های میدانی، نشان می دهد که نیروهای امنیتی از سلاح های خودکار مرگبار، تفنگ های ساچمه ای با مهمات غیرمشخص و گاز اشک آور برای متفرق کردن معترضان استفاده کرده اند.
علاوه بر این اقدامات مرگبار، گزارش هایی مبنی بر قطع شدن اینترنت در سراسر کشور، از جمله در خوزستان و تهران، به ویژه در نزدیکی دانشگاه تهران، صادقیه و تهرانپارس وجود دارد. طبق گزارش Netblocks، در مناطقی از کشور که اعتراضات در جریان بوده است، رژیم از قطع کامل اینترنت برای پیشگیری از گسترش قیام، برقراری ارتباط معترضان با یکدیگر و دنیای خارج استفاده نموده است.
با وجود محدودیت های رسانه های اجتماعی، هشتگ های مربوط به این اعتراضات همچنان در توییتر رواج دارد.
جالینا پورتر معاون سخنگوی دولت بایدن سخنان گفت: مردم ایران حق دارند آزادانه اعتراضات خود را بیان کنند و دولت خود را مسئول بدانند و ما صریحا از حقوق ایرانیان حمایت می کنیم. ما از حقوق آنها برای تجمع مسالمت آمیز و همچنین از حق بیان آزادانه آنها حمایت می کنیم. آنها باید بتوانند این کار را بدون ترس از خشونت یا بازداشت توسط نیروهای امنیتی انجام دهند.
به گزارش الشرق الاوسط، حسن روحانی قول داد برای کمک به کاهش کمبود آب، سد ها را باز کند. اهواز از گذشته همواره محل اعتراضات ضد رژیم بوده است، از جمله اعتراضات گسترده در نوامبر ۲۰۱۹ پس از مرگ یک شاعر محلی که به انتقاد از رژیم جمهوری اسلامی مشهور بود و اخباری مبنی بر مسمومیت وی توسط نیروهای امنیتی منتشر شد. اعتراضات سال ۲۰۱۹ نیز در پی افزایش قیمت بنزین در سراسر ایران گسترش یافت. نیروهای سرکوبگر رژیم با خشونت حداقل ۱۵۰۰ تن را کشتند و هزاران نفر را دستگیر کردند. دسترسی به اینترنت در بسیاری از مناطق قطع شد.