«تغییر رژیم در ایران یک سال زمان می‌برد»؛ تخمین رئیس موساد، قبل از آغاز حملات

0

روزنامه جروزالم پست در گزارشی فاش کرد که دیوید (داوید) بارنیا، رئیس موساد، پیش از آغاز عملیات مشترک اسرائیل و آمریکا در ایران، در ارزیابی خود به کابینه اسرائیل تأکید کرده بود که محتمل‌ترین سناریو برای تغییر رژیم در ایران دست‌کم یک سال به درازا می‌کشد. این ارزیابی اکنون در پی افزایش انتقادها و تضاد روایت‌ها درباره اهداف و روند جنگ، بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است.

طبق این گزارش، بارنیا در آستانه جنگ مجموعه‌ای از سناریوهای زمانی گوناگون را به کابینه ارائه کرد؛ از گزینه‌هایی که تغییر رژیم را طی چند ماه ممکن می‌دانستند تا برآوردی واقع‌بینانه‌تر که بازه زمانی طولانی‌تری را مدنظر داشت.

در نهایت، وی تأکید کرد که برآورد غالب و محتمل برای دستیابی به این هدف، حدود یک سال است. جروزالم پست می‌نویسد افرادی که با شیوه کار بارنیا آشنا هستند، می‌دانند او همواره از ارائه پیش‌بینی‌های قاطع خودداری کرده و تحلیل‌هایش را با ملاحظات و شروط فراوان همراه می‌کند.

خروج از نسخه موبایل