آموزش ایدئولوژی رهبر حزب کمونیست چین به دانش آموزان ۷ ساله چینی

0
97

به گزارش خبرگزاری فرانسه، محتوی کتاب درسی دانش آموزان چینی با شروع سال تحصیلی جدید تغییر کرده و از این پس دانش آموزان باید، ایدئولوژی سیاسی رهبر حزب کمونیست چین را بخوانند.

دانش آموزان چینی روز چهارشنبه در کتب درسی جدید با “اندیشهٔ ژی ژینگ‌پینگ” به مدرسه بازگشتند، حزب کمونیست قصد دارد مکتب فکری خود را در کودکان هفت ساله گسترش دهد و نسل جدیدی از وفاداران به آرمان های حزب را پرورش دهد.

وزارت آموزش و پرورش گفته است که در نظر دارد ایدئولوژی سیاسی ِ «ژی»، رهبر حزب کمونیست چین (که تعریف روشنی از آن در دست نیست) را در برنامه آموزش سراسری، از ابتدایی تا مقاطع آموزش‌ تحصیلات تکمیلی، از آغاز سال تحصیلی جدید ادغام کند.

کتابهای جدید مدرسه با گفتارهایی از رهبر حزب کمونیست و تصاویری از چهره خندان او پُر شده‌اند. دانش آموزان دبستانی فصل هایی را در مورد دستاوردهای تمدن چین و نقش حزب کمونیست در کاهش فقر و مبارزه با همه گیری ویروس کرونا فرا میگیرند. دروس با نقل گفتارهایی از «ژی» درباره وفاداری به حزب، وظیفه‌شناشی و همچنین داستان‌های دیدارهای وی با شهروندان عادی آمیخته شده است. در یکی از کتابهای درسی آمده: “پدربزرگ ژی ژینگ‌پینگ بسیار گرفتار کار است، اما مهم نیست چقدر مشغول است، او همچنان به فعالیت های ما می پیوندد و به رشد ما اهمیت می دهد.”

اندیشهٔ «ژی» ۱۴ اصل را که دربرگیرندهٔ “رهبری مطلق حزب” در ارتش و “بهبود سطح استاندارد زندگی از راه توسعه” است، شامل می‌شود. این اصول اکنون به طور رسمی توسط مقامات در زمینه های بسیار متفاوتی؛ از مبارزه با ویروس کرونا گرفته تا ادبیات و هنر و در دانشگاه ها تدریس می شود. گفته میشود موسسات توسط حزب کمونیست چین مختص به اندیشهٔ «ژی» بازگشایی شده است.

در مقابل، حزب کمونیست چین کمپین گسترده‌ای را برای مبارزه با آنچه آنان تأثیرات مخرب بر جوانان می‌نامند، به راه انداخته است. کمپینی علیه بازی های کامپیوتری گرفته تا افراد مشهور و ابزارهای آموزشی غربی.

کتاب های درسی برای دانش آموزان مقاطع بالاتر به موضوعات پیچیده تری مانند صنعت هوافضای کشور و راه تبدیل شدن به “قدرت بزرگ سوسیالیستی مدرن” می پردازند.

تعدادی از والدین به طور خصوصی از برنامه درسی ابراز ناراحتی کردند، اما از مصاحبه با خبرگزاری فرانسه خودداری کردند، زیرا می ترسیدند که بخاطر صحبت با رسانه های خارجی دچار مشکل شوند. اما این سیاست با فشار از سوی نظر دهنگان ناشناس اینترنتی روبرو شده است. «شستشوی مغزی‌ای که از کودکی شروع می شود» . این را یکی از کاربران شبکه اجتماعی Weibo نوشت. دیگری پرسید “آیا می توانیم این (طرح) را رد کنیم؟”

وانگ فی لینگ ، استاد روابط بین الملل در جورجیا، می گوید «کتاب های درسی نمونه ای از تلاش حزب کمونیست برای تعمیم مکتب فکری «مائو» بمانند رهبری قدرتمند است». وانگ افزود: “با این حال، بر اساس داده‌ها از آنچه در چهار دهه گذشته در جامعه چین رخ داده، من فکر می کنم که بسیاری از والدین علاقه‌ای به آن ندارند و بسیاری از دانش آموزان آن را کسل‌کننده می دانند؛ اما شمار اندکی از آنها مایلند یا می‌توانند به طور عمومی اعتراض کنند.”

محقق چینی آدام نی به خبرگزاری فرانسه گفت: «در حالی که چین مدتهاست به دانش آموزان «وفاداری به حزب» و «آموزش‌های سیاسی» ارائه می دهد، برنامه درسی جدید «درباره ترویج مکتب فکری «ژی» در اندازهٔ ملی‌گرایی افراطی‌ است.

سفیر رژیم اسلامی حاکم بر ایران در بیروت: می توانیم مشکلات برق لبنان را حل کنیم
کاهش ۳۵ درصدی تقاضای خرید مواد غذایی در ایران

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!