وال استریت ژورنال در گزارشی به نقل از دیپلماتها اعلام کرد ماموران امنیتی رژیم اسلامی حاکم بر ایران طی چند ماه گذشته، چندین بارزس آژانس بینالمللی انرژی اتمی را مورد آزار و اذیت جنسی قرار دادهاند و آمریکا از ایران خواسته فورا این رفتار را متوقف کند.
بر اساس گزارش این روزنامه، دیپلماتها گفتهاند این آزار و اذیتها که در تاسیسات نطنز روی داده و قبلا اعلام نشده، شامل لمس نامناسب بازرسان زن آژانس از سوی ماموران امنیتی مرد و دستور آنها به بازرسان برای درآوردن لباسها بوده است. یکی از دیپلماتها به وال استریت ژورنال گفت دستکم چهار مورد آزار و اذیت جداگانه در این زمینه روی داده و یک دیپلمات دیگر نیز تعداد آنها را «پنج تا هفت» مورد اعلام کرد.
وال استریت ژورنال همچنین از یک نامه آمریکا خبر داده که پیش از جلسه این هفته شورای حکام آژانس در میان اعضای آژانس منتشر شد و در آن واشینگتن خواستار پایان دادن به چنین رفتاری از سوی رژیم اسلامی حاکم بر ایران شده است. در این نامه خطاب به اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی آمده آزار و اذیت بازرسان آژانس «کاملا غیرقابل قبول» است و آمریکا به طور جدی از اعضا میخواهد در بیانیه عمومی نشست شورای حکام به روشنی اعلام کند که چنین رفتاری باید پایان یابد. همچنین آمریکا تاکید کرده اگر چنین رفتاری متوقف نشود و موارد جدیدی از آزار و اذیت بازرسان زن گزارش شود، شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید تدابیر لازم در این زمینه را اتخاذ کند.
به گفته دیپلماتها، اولین مورد از این آزار و اذیتها در ابتدای ماه ژوئن، (خردادماه) روی داده و تازهترین آنها نیز مربوط به هفتههای اخیر است. هنوز رژیم اسلامی حاکم بر ایران به این اظهارات دیپلماتها واکنشی نشان نداده اما یک سخنگوی آژانس بدون ارائه جزئیات، وقوع این اتفاق را تایید کرد. یک سخنگوی آژانس به وال استریت ژورنال گفت: «آژانس بلافاصله و قاطعانه این موضوع را با ایران مطرح کرد تا به وضوح و بدون ابهام توضیح دهد، زیرا چنین حوادث مرتبط با امنیت کارکنان غیرقابل قبول است و نباید دوباره تکرار شود.» او ادامه داد ایران نیز توضیحاتی مبنی بر افزایش تدابیر امنیتی، در پی وقوع برخی حوادث در یکی از مراکز هستهایاش ارائه کرده است. سخنگوی آژانس اضافه کرد: «پس از این مکاتبه آژانس و ایران، مورد جدیدی نبوده است.»
در آبان ۹۸، یکی از بازرسان زن آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران بازداشت و پس از لغو مدارک پذیرشش در نهایت اخراج شد. سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیهای علت این اقدام ایران را «نگرانی از احتمال همراه داشتن مواد مشکوک» عنوان کرد.