سناتور تام کاتن به همراه گروهی دیگر از سناتورهای جمهوریخواه با اشاره به نقش اصلی رئیسی در «کمیسیون مرگ» و کارنامه حقوق بشری او، در نامه ای به بایدن، بر ضرورت ادامه یافتن تحریمهای کنونی علیه رئیسی تاکید کردند و از رئیس جمهوری ایالات متحده خواستند که به او و دیگر دیپلماتهای دولت ایران روادید ندهد.
علاوه بر سناتور کاتن، پنج سناتور دیگر – تد کروز از ایالت تگزاس، مارکو روبیو از ایالت فلوریدا، چاک گرسلی از ایالت آیووا، ریک اسکات از فلوریدا، و مارشا بلکبرن از ایالت تنسی – این نامه را امضا کردهاند. آنها در این نامه با اشاره به تلاش ناکام اخیر عوامل اطلاعاتی ایران برای ربودن مسیح علینژاد، روزنامهنگار مستقل و مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا، سفر رئیسی به «همان شهری که در آن رژیم ایران به تازگی تلاش کرده بود یک شهروند آمریکا را برباید» را باعث مشروعیت یافتن سرکوبگری رئیسی و به طور بالقوه «به خطر افتادن امنیت ملی آمریکا» دانستهاند.
در پی اعلام خبر پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آدام شیف، قانونگذار دموکرات و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا، گفت که نتیجه انتخابات در ایران از پیش تعیین شده بود، و ایرانیها با عدم حضورشان در پای صندوقهای رای و یا حتی با دادن رای سفید، عملا نظرات خود را به حکومت نشان دادند و گفتند که به وضعیت کنونی معترضند.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، نیز در پاسخ به پرسشی در مورد نحوه تعامل آمریکا با رئیسی با توجه به کارنامه حقوق بشری او و این که او فردی تحت تحریم است، گفت: «رئیس جمهوری جدید باید از این پس پاسخگوی نقض حقوق بشر در دوران ریاست جمهوری خود باشد. ما قویا از دولت ایران و یا آنهایی که در قدرت هستند میخواهیم زندانیان سیاسی را آزاد کنند و وضعیت حقوق بشر و آزادیهای اساسی برای همه ایرانیان را بهبود بخشند.»