بایدن به بحران مهاجرتی در مرزهای جنوبی آمریکا اعتراف کرد

1

جو بایدن، برای نخستین بار از زمانی‌ که به ریاست جمهوری رسیده است، رکورد بی ‌سابقه پناهجویان در مرز مکزیک و آمریکا را به عنوان «بحران» توصیف کرد و گفت که اوضاع در مرز آمریکا، طرح‌ های وی برای پذیرش پناهجویان بیشتر از سراسر جهان را تضعیف کرده است.

شبکه روسی «راشاتودی» در این خصوص گزارش کرد، بایدن روز گذشته (شنبه) در جمع خبرنگاران با اشاره به بحران پناهجویان در مرز آمریکا گفت: «مشکل این جا بود که واحد مربوط به پناهجویان بر روی بحرانی کار می‌ کرد که با حضور جوانان در مرز به وجود‌ آمده بود. ما نمی‌توانستیم به صورت هم زمان دو کار را انجام دهیم و هم ‌اکنون قصد داریم تعداد (پناهجویانی که پذیرش می‌کنیم) را افزایش دهیم». طبق این گزارش، اظهارات جدید بایدن، شرایطی مطرح شده است که تصمیم وی برای عدم افزایش سقف پذیرش سالانه پناهجویان موجب بروز خشم فعالان بخش مهاجرت شد.

بایدن روز جمعه هفته گذشته، با امضای یک فرمان اجرایی اعلام کرد که سقف پذیرش ۱۵ هزار پناهجو را که قبلا در زمان ریاست ‌جمهوری «دونالد ترامپ» تعیین شده بود، همچنان حفظ خواهد کرد و طرح پذیرش سالانه ۶۲ هزار و ۵۰۰ پناهجو را که پیش از این اعلام کرده بود، کنار گذاشت. بر اساس این گزارش، بایدن متعهد شده بود که سقف پذیرش پناهجو را در سال مالی فعلی به ۶۲ هزار و ۵۰۰ نفر و در سال مالی ۲۰۲۲ به ۱۲۵ هزار نفر افزایش دهد.

تصمیم بایدن برای عدم افزایش سقف پذیرش سالانه پناهجویان انتقادات زیادی را از جمله در میان دموکرات‌ها به همراه داشت و «الکساندریا اوکاسیو کورتس» نماینده دموکرات ایالت نیویورک، این تصمیم را «کاملاً غیرقابل قبول» و برخلاف وعده‌هایی خواند که مردم برای آن به وی رأی داده بودند. «رابرت ریش» وزیر سابق کار در ایالات متحده نیز این تصمیم بایدن را یک «خلف وعده شرم‌آور» توصیف کرد.

با افزایش انتقادات از این تصمیم بایدن، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید اواخر روز جمعه هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم بایدن برای حفظ سقف پذیرش سالانه پناهجویان موقتی بوده است و این که رئیس‌جمهور آمریکا تا ۱۵ ماه می (۲۵ اردیبهشت ماه) سقف پذیرش پناهجویان را افزایش می‌دهد و در حال رایزنی با مشاوران خود در خصوص تعداد پناهجویانی است که آمریکا می‌تواند تا پایان ماه سپتامبر (اوایل مهرماه) پذیرش کند.

نظرسنجی‌های منتشر شده حکایت از آن دارد که میزان نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های مهاجرتی بایدن در حال افزایش است به طوریکه طبق نتایج نظرسنجی «کوئینیپیاک»، تنها ۲۹ درصد از مردم آمریکا از مدیریت بایدن در رسیدگی به مسائل مربوط به پناهجویان در مرز آمریکا رضایت داشتند. بسیاری از جمهوری‌خواهان معتقدند که سیاست‌ های بایدن در لغو محدودیت‌های اعمال شده در دوران پرزیدنت ترامپ، موجب هجوم پناهجویان به مرزهای جنوبی آمریکا شده است. تا پیش از روز شنبه، جن ساکی و دیگر مقام‌های رسمی دولت آمریکا با قاطعیت از پذیرش «بحران» در مرز جنوبی آمریکا امتناع می‌ورزیدند.

راشاتودی ادامه داد: هنوز مشخص نیست که آیا بایدن واقعاً از روی عمد این کلمه را استفاده کرده یا این که در یک لحظه در جمع خبرنگاران دچار اشتباه لفظی شده است و به اشتباه این واژه بحران در مرز جنوبی آمریکا را به کار برده است که در هر دو صورت، این عبارت از دید جمهوری‌ خواهان پنهان نمانده است. «آبیگال مارون» سخنگوی مطبوعاتی سناتور «جاش هاولی» سناتور جمهوری‌ خواه ایالت میزوری در واکنش به اظهارات جدید بایدن گفت: «دولت بایدن تمام تلاش خود را به کار گرفت تا وضعیت مرز را بحرانی اعلام نکند. بایدن اعتراف کرد که بحرانی است».

1 نظر

  1. اقای فخراور شما به جرم تشویش اذهان عمومی و اقدام علیه امنیت ملی ایران همانند روح الله زم مجازات خواهید شد و ما با شلیک ۲ گلوله به مغز شما در خانه خودتان به زندگی سراسر ننگین شما پایان می دهیم با همسر و فرزندانتان برای همیشه خداحافظی کنید زنده و جاوید باد علی خامنه ای و دورود به جمهوری اسلامی

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

خروج از نسخه موبایل