با بالا گرفتن اعتراض کشورهای اروپایی و آژانس بین المللی اتمی به رفتار رژیم اسلامی حاکم بر ایران در پرونده اتمی، حسین شریعتمداری، مدیر و نماینده ولیفقیه در روزنامه کیهان، در این روزنامه نوشته؛ «آژانس شتر مجنون است پیاده شوید». او با یادآوری یادداشتش در سال ۸۲، که در آن پیشنهاد خروج از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای، انپیتی، را برای مقابله با توطئههای هستهای غربیها، دادهبود، دوباره این پیشنهاد را تکرار کرده است.
او در یادداشت سال ۸۲ نوشته بوده: «شواهد موجود از توطئه جدید و خطرناکی علیه جمهوری اسلامی حکایت میکند که آمریکا و متحدانش با همکاری نزدیک سازمان ملل و بهرهگیری از یک جریان مرعوب یا آلوده داخلی در پی آن هستند. ابراز نگرانی از دستیابی ایران به سلاح هستهای، فقط پوشش ظاهری این توطئه است و نه موضوع اصلی آن. از آنجا که بستر این توطئه، حضور جمهوری اسلامی در پیمان NPT است، تنها راهچاره و عاقلانه، خروج جمهوری اسلامی از پیمان NPT است.»
شریعتمداری به دوره کنونی پرداخته و نوشته: «دستاورد ایران اسلامی از دو دهه چالش هستهای (با تروئیکای اروپا و با۱+۵) چه بوده؟ بعد از برجام نوشتیم: « اسب زین کرده را دادهایم و افسار پاره تحویل گرفتهایم» و «هستهای رفت و تحریمها ماند» امروزه با ابتکار مجلس چالش هستهای از انفعال بیرون آمده؛ حریف بر ادامه مذاکرات تاکید دارد و لغو همه تحریمها و راستیآزمایی آن از جانب ایران، شرط ادامه مذاکرات است. اما آمریکا از تحریمها به عنوان یک اهرم بهره میگیرد و حاضر به از دست دادن این اهرم فشار نیست. از این رو ادامه چالش هستهای فقط اتلاف وقت و تحمیل هزینه گزاف به ملت و نظام است. فراز و نشیبهای چالش هستهای نشان میدهد که آژانس- به قول ملای رومی- شتر مجنون است که هرگز به کوی لیلی نمیرود…» و شریعتمداری باز تکرار کرده که بنابر ماده ۱۰ پیمان انپیتی همین الان میتوان و باید از آن خارج شد.»
انپیتی، معاهده منع تولید و گسترش سلاحهای اتمی است؛ معاهدهای که مبنای کار آژانس بینالمللی انرژی هستهای محسوب میشود.
ماده ۱۰ معاهده NPT می گوید: چنانچه هر یک از اعضای پیمان تشخیص بدهد که حوادث فوقالعاده مربوط به این پیمان، منافع عالیه کشورش را به مخاطره انداخته است، این حق را خواهد داشت که در اِعمال حاکمیت ملی خود از پیمان خارج شود