روزنامه والاستریت ژورنال به نقل از منابع آگاه به رویکرد احتمالی دولت بایدن در صورت عدم پیشرفت مناسب مذاکرات وین پرداخته است. در این گزارش از جمله آمده است که دولت بایدن در حال حاضر به گزینه تشدید تحریمهای نفتی رژیم و همچنین حمل ونقل نفت به کشور چین میاندیشد.
بنا بر ارزیابی کارشناسان مسائل هستهای رژیم جمهوری اسلامی با توجه به شتاب غنیسازی اورانیوم از دستیابی به میزان تغلیظ شده اورانیوم برای ساخت یک بمب هستهای دو تا سه ماه فاصله دارد. همین موضوع به نگرانیهای آمریکا و غرب در ارتباط با فعالیتهای هستهای رژیم دامن زده است. روزنامه یاد شده در گزارش خود به چاره جویی آمریکا در ارتباط با وادار ساختن رژیم به گردن نهادن به توافق پرداخته است. ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه بایدن در ارتباط با وقفه پیش آمده در مذاکرات هستهای رژیم گفته بود که این مذاکرات نامحدود نیستند. پرایس از احتمال تغییر رویکرد آمریکا در قبال مذاکرات وین سخن گفته بود. او تاکید کرده بود که در صورت لزوم آمریکا در محاسبات خود درباره رژیم تجدید نظر خواهد کرد.
گفته میشود که یکی از گزینههای مطرح در کاخ سفید، تشدید تحریمهای رژیم در ارتباط با فروش نفت به چین است. دولت آمریکا بر آن است تا با مانع شدن از انتقال نفت ایران توسط تانکرهای کشورهای دیگر، صدور نفت به چین را دشوار سازد.
والاستریت ژورنال در ادامه نوشته است که در حال حاضر برآورد میشود که جمهوری اسلامی روزانه یک میلیون بشکه نفت به چین تحویل میدهد و از این طریق درآمد قابل ملاحظهای کسب میکند. چند مسئول آگاه به سیاست دولت بایدن به خبرنگار روزنامه یاد شده گفتهاند که در صورت شکست مذاکرات هستهای در وین، دولت بایدن در هر دو زمینه منع انتقال نفت ایران به چین و تشدید تحریمهای نفتی ایران اقدام خواهد کرد. به عنوان نمونه، به انتقال نفت ایران از سوی تانکرهایی اشاره شده که با پرچم پاناما در تردد هستند. زیر فشار دولت ترامپ، انتقال غیرقانونی نفت ایران دشوار شده بود. اکنون گفته میشود که دولت ایران و همچنین خریداران نفت این کشور فعالیت خود را در نقل و انتقال نفت تشدید کردهاند.
یکی از منابع آگاه به خبرنگار والاستریتژورنال گفته است که «در اقتصاد ایران امکان زیادی برای تحریم وجود ندارد.» همین منبع گفته است که تنها کارت موجود مانع شدن از فروش نفت به چین است. در ارتباط با تشدید تحریمها، دولت بایدن هنوز تصمیم قطعی خود را نگرفته است. از یک سو، برخی بر این باورند که تشدید تحریمها در شرایط کنونی میتواند به ضد خود تبدیل شده و جمهوری اسلامی را تشویق به تشدید فعالیتهای هستهای خود بکند.