لیتوانی: بلاروس با انگیزه سیاسی مهاجران را راهی اروپا میکند

0
90

اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا روز جمعه ۲ ژوئیه (۱۱ تیر) متعهد شد که از لیتوانی به خاطر رشد سریع شمار مهاجرانی که از مرز ۶۷۹ کیلومتری این کشور با بلاروس عبور می‌کنند پشتیبانی شود. با این حال لیتوانی معتقد است که افزایش مهاجران که بیشتر آن‌ها از خاورمیانه می‌آیند از سوی مینسک برنامه ریزی شده است.

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس در تاریخ ۲۶ مه در سخنرانی در پارلمان گفت که این کشور دیگر از عبور مهاجران از مرزهای غربی خود جلوگیری نمی‌کند. لوکاشنکو در پاسخ به تحریم‌های اعمال شده پس از آنکه این کشور یک هواپیمای شرکت رایان‌ایر را مجبور به فرود در فرودگاه مینسک برای بازداشت یک مخالف بلاروسی کرد خطاب به کشورهای اتحادیه اروپا گفت: «ما قبلا مهاجران را دسته دسته می‌گرفتیم. حالا فراموش کنید و خودتان آن‌ها تحویل بگیرید.»

دولت لیتوانی روز جمعه وضعیت اضطراری در سراسر کشور اعلام کرد چرا که ۱۵۰ مهاجر در طول ۲۴ ساعت تا صبح جمعه به‌ طور غیرقانونی از مرز عبور کردند. فن درلاین در ویلنیوس پایتخت لیتوانی در یک نشست خبری مشترک با رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور گفت: «در اینجا ما الگویی را شاهد هستیم، الگویی با انگیزه سیاسی. و کمیسیون اروپا و اتحادیه اروپا در این شرایط سخت در کنار شما است.» وی افزود: «نگرانی‌ها و مشکلات شما در لیتوانی مشکلات اروپا است. ما واقعا در این شرایط دشوار در کنار شما هستیم.» نخست وزیر لیتوانی اواسط ماه ژوئن گفت که معتقد است بلاروس در پشت جهش اخیر مهاجرت غیرقانونی به لیتوانی قرار دارد. این سخنان به دنبال تهدید رئیس جمهوری بلاروس مبنی بر اینکه دیگر از عبور مهاجران از مرزهای غربی جلوگیری نخواهد کرد مطرح شد.

گابریلیوس لاندبرجیس، وزیر خارجه لیتوانی روز جمعه گفت که برای مذاکره درباره مهاجران به مقامات بلاروس دسترسی ندارد. وی تاکید کرد پیش بینی می‌شود که برای بحث درباره مهار مهاجرت، به عراق و ترکیه سفر کند زیرا معتقد است که مهاجران از طریق پروازهای برنامه‌ریزی شده مستقیم از بغداد و استانبول به مینسک پرواز می‌کنند. وی افزود: «بیشتر این افراد باید لیتوانی را ترک کرده و به کشور خود برگردند زیرا متاسفانه آن‌ها نمی‌توانند پناهندگی سیاسی بگیرند.»

به گفته مرزبانان لیتوانی، کمی بیش از نیمی از ۸۲۲ مهاجری که امسال به خاک لیتوانی وارد شده‌اند از عراق و همچنین ایران، سوریه، گینه، ترکیه و سریلانکا هستند.

تلاش تروریست های حوثی زیر نظر سپاه پاسداران برای بهره کشی جنسی از زنان در یمن
مخالفت «کانون وکلا» با زدن «آخرین میخ» بر تابوت این کانون توسط رئیسی در آخرین روز کاری اش در قوه قضائیه رژیم

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!