وبسایت نیوزویک روز جمعه ۳۰ اوت (نهم شهریور) یادداشتی از فلیس فریدسون منتشر کرد و در آن به جاهطلبیهای خطرناک رژیم اسلامی ایران در خاورمیانه و فراتر از آن پرداخت.
در این یادداشت با توجه به شرایط بحرانی منطقه و احتمال حمله تلافیجویانه رژیم اسلامی پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، آمده است: «شمارش معکوس انتقام ایران از اسرائیل پس از قتل فواد شکر، فرمانده حزبالله لبنان، در لبنان و ترور اسماعیل هنیه، رهبر حماس، در ایران در حال برطرف شدن است. پیشبینی میشود که در روزهای آینده تمایل به انتقام کاهش پیدا کند و، در عوض، اقدامات تهران برای بیثبات کردن منطقه بیش از پیش افزایش یابد.»
فریدسون، مدیر پایگاه خبری آمریکایی مدیا لاین، در ادامه این یادداشت تاکید کرد: «تهران در حالی به اقدامات بیثباتکنندهاش دامن میزند که ایالات متحده همچنان تصویر درستی از میزان جاهطلبیهای رژیم اسلامی ندارد.»
در ادامه این یادداشت اشاره شده است؛ رژیم اسلامی حاکم بر ایران نهتنها اهداف خطرناکش در خاورمیانه را دنبال میکند، که به دنبال بیثبات کردن جهان، تغییر شکل کشورهای عربی با افراط گرایی و ضربه زدن به داراییهای آمریکاست. همان طور که علی خامنهای پیش از این بارها تاکید کرده، انگیزهاش نابودی اسرائیل و مبارزه با آمریکاست. در این مسیر نیز تلاش میکند، با تمرکز بر افزایش قابلیتهای هستهای، جایگاهش را بهمنزله ابرقدرت منطقهای بشناساند.»
فلیس فریدسون در ادامه تاکید میکند که برای درک اهمیت وضعیت کنونی باید بر پایگاههای نظامی متعددی که از جیبوتی تا قطر، اردن، بحرین، سوریه، عراق و ترکیه گسترش یافتهاند تمرکز کرد که از منابع بسیاری از کشورها محافظت میکنند. این در حالی است که ایران به دنبال پاکسازی منطقه از این پایگاههای استراتژیک است.
در سال گذشته، حوثیهای مورد حمایت رژیم اسلامی نه تنها مسیر کشتیرانی باب المندب را، که از شرق به کانال سوئز منتهی میشود بستند، که مستقیم به کشتیها حمله کردند. هدف آنها ضربه زدن و تصرف کشتیهای غربی و همچنین ایجاد اختلال در تجارت جهانی است. در سوی دیگر، نیروهای نیابتی رژیم ملاها از اکتبر تا ژانویه در عراق و سوریه بیش از ۱۵۰ بار به آمریکاییهاحمله کردهاند.
بهتازگی نیز در حمله موشکی به پایگاه هوایی الاسد در عراق سربازان آمریکایی زخمی شدند و مقاومت اسلامی در عراق مسئولیت آن را برعهده گرفت. این گروه با رژیم ملاهای حاکم بر ایران ارتباط دارد و هدف آشکارش پاکسازی کشورشان از حضور تمامی نیروهای نظامی آمریکاست.
افزون بر موارد گفتهشده، حمله هواپیمای بدون سرنشین به پاسگاهی در اردن در ۲۸ ژانویه، که مسئولیت آن را همان گروه برعهده داشت، به کشته شدن سه سرباز آمریکایی منجر شد. هرچند که پس از آن، در یک واکنش تلافیجویانه قابل توجه، ایالات متحده به ۸۵ هدف در هفت نقطه حمله کرد.
در عین حال، علاوه بر حضور فیزیکی، دیدیم که افبیآی و دیگر آژانسهای دولتی ایالات متحده به این نتیجه رسیدند که رژیم اسلامی حاکم بر ایران پشت تلاشهای هکری و سایبری اخیر است که هم کارزار ریاستجمهوری دموکراتها و هم جمهوریخواهان را هدف قرار داده است. این فقط یک نمونه دیگر در فهرست طولانی اقدامات خرابکارانه جمهوری اسلامی است.
این تحلیلگر در ادامه افزود: تلاش برای افزایش خصومت درمورد ایالات متحده به قدری از سوی ایران شدت گرفته که نمایندگان رژیم اسلامی حاکم بر ایران ممکن است بکوشند کشورهایی را که دوستی دیرینه با ایالات متحده دارند بیثبات و رژیمهای نیابتی را جایگزین دولتهایشان کنند. این اقدام با ایدئولوژی توسعهطلبی افراطی شیعه که روحالله خمینی، در پی آن بود همسو است.
به اعتقاد نویسنده یادداشت نیوزویک، ایالات متحده باید درک کند که نیروهای وایسته به رژیم اسلامی حاکم بر ایران اکنون دیگر فقط در نوار غزه یا در سرزمینهای عربی و خاورمیانه حضور ندارند، بلکه تا خیابانهای واشینگتن و به محوطه دانشگاههای آمریکا مانند هاروارد نیز رسیدهاند.
او در پایان نوشتهاش با اشاره به حضور ناوهای آمریکایی در منطقه بهدلیل بازدارندگی در برابر اقدامات رژیم اسلامی حاکم بر ایران افزود: «علی خامنهای، رهبر کنونی ایران، زبان تسلیحات و تاکتیکهای نظامی ازجمله غنیسازی سوخت هستهای و تلاشهای بیثباتکننده علیه کشورهای همسایه را میداند، اما زمانبندی را هم میفهمد. درنتیجه، زمان آن فرا رسیده است که جهان بداند هدف رژیم اسلامی نهتنها نابودی اسرائیل و تسلط بر خاورمیانه، که ایجاد آشفتگی و ویرانی در آمریکا و هر کشور غربی است که با ایدئولوژی مخرب آنها مخالف است. آنچه باید در نظر گرفت این است که احتمال دارد صبر تهران در برابر حمله به اسرائیل تاکتیکی باشد و نباید اجازه داد زمانبندی به نفع آنها تمام شود.»