نشریه واشنگتن فری بیکن در مقاله ای خبر از آغاز تحقیقات کنگره ایالات متحده از بخش فارسی صدای آمریکا داده است. به نوشته این نشریه؛ نمایندگان جمهوریخواه کنگره خواستار تحقیق از صدای آمریکا (VOA) و بخش فارسی زبان آن هستند که با بودجه ای که از مالیات دهندگان آمریکایی می گیرند اخباری را به نفع رژیم اسلامی حاکم برایران و حزب دموکرات پوشش میدهند.
نماینده اسکات پری (R., Pa.) عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و شش تن از همکارانش در کنگره از صدای آمریکا و بخش فارسی آن خواسته اند که تمام اسناد و ارتباطات داخلی مربوط به تصمیم شان برای استخدام مجدد “ستاره درخشش سیگ” به عنوان مسئول بخش خبری این آژانس در مورد ایران را ارائه دهند. درخشش در زمان دولت پرزیدنت ترامپ به اتهام اختلاس نزدیک به یک میلیون دلار و اجازه تبدیل شدن شبکه فارسی به تریبون تبلیغات به نفع رژیم حاکم بر ایران از کار برکنار شده بود.
در ادامه این مقاله آمده که قانونگذاران کنگره خواهان توضیحات صدای آمریکا در خصوص یک کارمند (مسیح علینژاد) بخش فارسی هستند که در سال ۲۰۱۵ نظرات منفی در مورد دونالد ترامپ نامزد انتخابات ریاست جمهوری منتشر کرده است. در نامه ای که به واشنگتن فری بیکن رسیده تحقیقات کنگره آمریکا از بخش اردو زبان که ویدئوی تبلیغاتی برای جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ پخش کرده است نیز جریان دارد. کارهایی که بر خلاف قوانین این شبکه دولتی می باشند.
بررسی ها در کنگره آمریکا نشان میدهد به دنبال استخدام مجدد ستاره درخشش و چندین کارمند جدید، پوشش اخبار به نفع رژیم حاکم بر ایران و تبلیغات حزبی در بخش فارسی به طور گسترده ای در حال انجام می باشد. در حالی که در دولت پرزیدنت ترامپ، برای پایان دادن به این جهت گیری ها، ستاره درخشش از این شبکه اخراج شد و اصلاحاتی در شورای سیاست گزاری رسانه های دولتی آمریکا به اجرا درآمد اما بار دیگر به گفته قانونگذاران جمهوری خواه، بخش فارسی صدای آمریکا در خدمت رژیم حاکم بر ایران است.
همچنین بسیاری از مخالفان رژیم حاکم بر ایران و مقامات آمریکایی، از نفوذ عوامل رژیم در بخش فارسی صدای آمریکا و استفاده از این رسانه دولتی برای تبلیغات به نفع رژیم حاکم بر ایران سخن گفته اند.
در این خصوص، کنگرسمن پری به فری بیکن گفت: «در چند دهه گذشته، عدم وجود نظارت کنگره بر آژانس رسانههای جهانی ایالات متحده (USAGM) به فعالان حزبی اجازه داده است که یکپارچگی و مأموریت آژانس را مختل کنند: «فساد زیادی وجود دارد که باید فورأ از بین برود. ما وظیفه داریم اطمینان حاصل کنیم که صدای آمریکا – و آژانس – واقعأ صدای ارزشهای آمریکا و مردم آمریکا می باشند».
زمانی که دولت ترامپ به قدرت رسید، مایکل پک را به عنوان رئیس USAGM که بر صدای آمریکا و سرویس های جهانی وابسته به آن نظارت دارد، انتخاب کرد. پک تلاش کرد آژانس را که مدت ها بود برای حزب دموکرا برنامه های تبلیغاتی پخش میکرد، اصلاح کند و به همین دلیل بسیاری را اخراج کرد.
قانونگذاران در نامهای به کلو چائو، مدیر عامل موقت USAGM نوشته اند: «متأسفانه، بسیاری از پیشرفتهای آقای پک و کارکنانش تحت ریاست شما لغو شده است، زیرا USAGM به وضوح حزب گرایی و بیزاری از نظارت کنگره را ترویج میکند: «به وضوح روشن است که صدای آمریکا مأموریت مقدس خود را برای پیشبرد واقعی منافع ملت ما رها کرده – که نه تنها مایه تأسف می باشد، بلکه یک تخطی از وظیفه می باشد و امتیاز تصویب شده توسط کنگره برای صدای آمریکا را زیر پا میگذارد».
قانونگذاران به دنبال اطلاعاتی در مورد چگونگی و چرایی استخدام مجدد درخشش توسط دولت بایدن برای ریاست بخش فارسی صدای آمریکا هستند. ستاره درخشش در دولت پرزیدنت ترامپ به دلیل سوء استفاده و هدر دادن نزدیک به یک میلیون دلار از بودجه آژانس و دروغ گفتن در مورد مدارک تحصیلی خود که ادعا میکرد از دانشگاه سوربن دکترا دارد، برکنار شده بود.
افشاگران میگویند که در ریاست درخشش، بخش فارسی به “صدای تهران، نه صدای آمریکا” معروف شد. گزارش سال ۲۰۱۶ از دفتر پرسنل و مدیریت فاش ساخت که بیش از ۶۰ درصد از کارمندان فارسی صدای آمریکا تحت مدیریت درخشش «معتقدند که اقدامات خودسرانه، طرفداری شخصی و اجبار برای اهداف سیاسی حزبی در صدای آمریکا فارسی را تجربه کرده اند».
قانونگذاران جمهوریخواه خواستار ارائه «همه سوابق، از جمله هرگونه بازرسی، گزارش، یادداشت، پیشنویس، یا ایمیل (از جمله مواردی از حسابهای ایمیل شخصی) در مورد ستاره درخشش به عنوان مدیر بخش فارسی صدای آمریکا شدند.
در نامه قانون گذاران جمهورخواه آمده است: در دسامبر ۲۰۱۵، مسیح علینژاد که نظرات منفی علیه دونالد ترامپ را منتشر می کند، به استخدام بخش فارسی صدای آمریکا در می آید. علیرغم سابقه مسیح علینژاد در مبارزه علیه رژیم حاکم بر ایران و نقض حقوق بشر در ایران، وی با انتشار ویدئویی در تحقیر کاندید ریاست جمهوری، قوانین فدرال را نقض کرده است. جمهورخواهان کنگره همچنین خواستار توضیح صدای آمریکا هستند که چرا ویدئوی ذکر شده، هنوز در وبسایت خبری صدای آمریکا قابل دسترسی می باشد.
قانونگذاران به صدای آمریکا تا ۷ آپریل مهلت داده اند تا این اطلاعات را ارائه دهند.