عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی امام خمینی: در ماجرای قتل خانم ۱۷ ساله اهوازی، یک مرد ایرانی مورد ظلم قرار گرفت/ او غیرت ورزیده بود/ غیرت از مصادیق ایمان است

0

نشست مجازی «بررسی زمینه‌ها و پیامدهای یک تراژدی اجتماعی» با موضوع تحلیل دینی و جامعه‌شناختی حادثه قتل اخیر در اهواز شب گذشته ۱۹ بهمن‌ماه با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سوزنچی، مدیر گروه مطالعات زنان دانشگاه باقرالعلوم، حجت‌الاسلام رهدار، مدیر مؤسسه مطالعات اسلامی فتوح اندیشه، محسن مهدیان، مدیرعامل مؤسسه همشهری، حجت‌الاسلام هاشمیان، دبیر کمیسیون حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام حیدری‌پور، عضو گروه علمی مرکز مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و حجت‌الاسلام جعفری، معاون فرهنگی کمیته امداد برگزار شد.

حجت‌الاسلام رهدار، مدیر مؤسسه مطالعات اسلامی فتوح اندیشه نیز طی سخنانی بیان کرد: اتفاقی در کشور رخ داده و همگان را سخت متأثر کرده است. نباید در این زمان برخی بنیان‌های معرفتی را فراموش کنیم و باید بدانیم که در رخداد چنین اتفاقی، زیرآب یکی از مفاهیم دینی همچون غیرت زده شد. در چنین اتفاقاتی باید بتوانیم به خوبی به تحلیل واقعه پرداخته و مفهوم غیرت دینی را نیز به خوبی تبیین کنیم. در این قضیه یک مرد ایرانی مورد ظلم قرار گرفته و از شرایط عادی خارج شده و غیرت ورزیده البته ممکن است که در روش بکارگیری این غیرت به خطا رفته باشد، اما اصل مسئله غیرت موجود بوده است. در روایات دینی آمده است که غیرت یکی از مصادیق ایمان بوده و خداوند نیز بنده غیور را دوست دارد. البته در برخی روایات نیز غیرت‌هایی آمده است که خداوند متعال آن‌ها را دوست ندارد.

وی ادامه داد: ما نباید در مقام نفی غیرت ناصحیح و نابجا اصل قضیه را نفی کنیم. آن چیزی که امروز در رسانه‌ها مطرح می‌شود، نشان می‌دهد که دشمنان از طریق زدن غیرت، دقیقا به مفهوم غیرت دینی می‌تازند و در نهان به دنبال از بین بردن تفکر دینی و غیرت دینی و حتی غیرت سرزمینی هستند. امروز رسانه‌های داخلی همچون رسانه ملی و … باید به این موضوع بپردازند و مفهوم غیرت‌ورزی بر سرزمین، وطن، خانواده و … را برای مردم به خوبی نشان دهند.

رهدار تاکید کرد: در این اتفاقی که رخ داد و هیچ‌کدام از ما از ظاهر آن راضی نیستیم، باید بدانیم که خدایی ناکرده کاری نکنیم که مخالفت با چنین قضیه‌ای باعث از بین بردن و زدن اصل مفهوم غیرت دینی شود. دشمن امروز در حال زدن مفهوم غیرت است و رسانه‌های ما باید به صورت غیر مستقیم و نه مستقیم که پاسخ معکوس دهد، زمینه را برای آگاهی بیشتر مردم از مفهوم غیرت در اشکال مختلف همچون غیرت سرزمینی و … فراهم کنند.

در ادامه این نشست محسن مهدیان، مدیرعامل مؤسسه همشهری نیز در سخنانی اظهار کرد: طی دو سه ماه گذشته اخباری از این دست در کشور وجود داشت و رسانه‌های ضد انقلاب نیز بر این اخبار تمرکز داشتند. باید بدانیم مردم ما با چنین رویدادهایی واکنش‌های هیجانی از خود بروز می‌دهند. البته اخباری از این دست پیش از این نیز وجود داشته و باعث ایجاد نگرانی در میان مردم شده است. موضوع مهمی که در این رابطه وجود دارد، انتشار فیلم ماجراست. این سؤال پیش می‌آید که چه شد که چنین فیلمی در فضای مجازی منتشر شد؟ متأسفانه یکی از آسیب‌هایی که در کشور وجود دارد این است که گاهی اوقات رسانه‌های داخل با رسانه‌های ضد انقلاب در زمینه انتشار اخبار نقطه مشترکی دارند و کاری می‌کنند که یک رویداد به خطای شناختی تبدیل می‌شود.

مدیرعامل مؤسسه همشهری تصریح کرد: باید قوانینی برای انتشار چنین فیلم‌هایی در جامعه وجود داشته باشد. متأسفانه رسانه‌های داخلی در این قضیه به رقابت با یکدیگر در انتشار فیلم واقعه پرداختند و موجبات حساسیت جامعه را فراهم کردند. البته دلایل بروز چنین اتفاقی جای تحلیل دارد و باید بدان پرداخته شود، اما موضوع اصلی عدم وجود قانون و قاعده برای انتشار چنین اخبار و فیلم‌هایی است. امروز در کشورهای مختلف جهان به هیچ وجه اخبار حوادث این‌چنینی منتشر نمی‌شود و قوانین سختی برای انتشار این اخبار و فیلم‌های مرتبط وجود دارد. مدیریت افکار عمومی امری بسیار مهم است که باید بدان پرداخت و برای آن برنامه داشت. متأسفانه فرهنگ ساختاری در رسانه‌های ما مطلوب نیست و رسانه‌های داخلی خبر خوب و مطلوب را در انتشار اخبار بد می‌دانند.

بدون نظر

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

خروج از نسخه موبایل