فریدون عباسی دوانی، نماینده مجلس رژیم و رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی در سالگرد حذف فیزیکی محسن فخری زاده معاون وزارت دفاع و فرد پشت پرده برنامه اتمی رژیم اسلامی حاکم بر ایران گفته است که او علیرغم فتوای خامنه ای در حرام بودن تولید، نگهداری و به کارگیری سلاح اتمی، برای آن “سیستم ایجاد کرده بود”.
عباسی در سالگرد حذف فیزیکی محسن فخری زاده که سال گذشته در حومه تهران به رگبار بسته شده، به روزنامه دولتی ایران چاپ تهران گفته است “تحفظ ما درباره سلاح هستهای بر اساس فتوای صریح رهبر معظم انقلاب بر حرمت سلاح هستهای کاملاً مشخص است منتها فخریزاده این سیستم را ایجاد کرده بود و مسألهاش هم فقط دفاع از کشور خودمان نبود. زیرا کشور ما پشتیبان جبهه مقاومت است و وقتی شما وارد این مسائل بشوید، صهیونیستها حساس میشوند.” (اصطلاح “مقاومت” به گروههای شبهنظامی مسلحی که با اسرائیل مبارزه میکنند، به کار میبرند. ایران از عمده این گروه ها حمایت می کند).
رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی رژیم گفته “فقط هم آقای فخریزاده نبود. مدیران دیگر مجموعه ما هستند که این خصوصیات را دارند. دشمن تشخیص داد که آقای فخریزاده شاخصهای دارد که باید حذف فیزیکی بشود. دنبال دیگران هم هستند و هر وقت دستشان برسد و اولویت پیدا کنند، نفرات ما را حذف میکنند”.
عباسی دوانی گفته “اسم تشکیلاتی که این اواخر دست آقای فخریزاده بود سازمان پژوهشها و نوآوری دفاعی (سپند) یا پژوهشهای نوین دفاعی بود. این یعنی اگر کسی بخواهد در نوآوری دفاعی کار کند، گستره وسیعی از علم و فناوری را لازم دارد. هستهای، موشکی و الکترونیک و… خود به خود از دل این بیرون میآید”.
اسرائیل بر اساس اسناد اتمی که از ایران سرقت کرده می گوید که محسن فخری زاده از جمله افرادی بوده است که در زمینه تولید سلاح هسته ای تا یک مقطع زمانی مشغول به فعالیت بوده است. آژانس بین المللی انرژی اتمی هم بر اساس پرونده ای که نام آن “ابعاد احتمالا نظامی برنامه اتمی ایران” نام دارد، می گوید ایران از اوایل دهه ۸۰ شمسی برنامه تولید سلاح اتمی را کنار گذاشته است. منابع اسرائیلی می گویند که این برنامه همان اقداماتی است که تحت نظر محسن فخری زاده پیگیری می شده است.
اظهارات رئیس سازمان انرژی اتمی درباره نقش فخری زاده در “ایجاد سیستم” برای سلاح اتمی در حالی است که دور هفتم مذاکرات احیای توافق هسته ای برجام قرار است دو روز دیگر پس از ۵ ماه وقفه در وین از سرگفته شود.