گزارش جدید کاپژمینای، شرکت مشاوره فناوری و اطلاعاتی چند میلیتی که یکی از کارهایش ارائه گزارشهای اطلاعاتی عمومی است نشان میدهد تعداد ثروتمندان ایران که از وابستگان به رژیم تروریستی حاکم بر ایران هستند، در همین روزهایی که اغلب مردم در حال فقیرتر شدن هستند، رکورد زده است.
تعداد میلیونرها در ایران علیرغم تحریمهای نفتی و مالی، ایالات متحده و همهگیری کرونا، نسبت به سال گذشته ۲۱.۶ درصد بیشتر شده این در حالی است که میانگین رشد میلیونرها در جهان حدود ۶.۳ درصد می باشد.
گزارش کاپژمینای میگوید: «بین مارس و ژوئیه، ارزش تجارت بورس اوراق بهادار تهران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۲۵ درصد افزایش یافته است.» برای مقایسه، S&P 500، فهرست ۵۰۰ سهام برتر بازار سهام نیویورک و نزدک، در همین مدت کمی بیش از ۱۶ درصد سود کسب کرده، به گفته کاپژمینای، در حال حاضر ۲۵۰ هزار میلیونر در ایران وجود دارد که بیشتر آنها در تهران زندگی میکنند.
مجله فوربس که بر اساس این گزارش مقاله ای منتشر کرده، تزریق منابع از صندوق توسعه ملی به بورس اوراق بهادار تهران را باعث رشد سود بسیاری از سهامداران دانسته است. علاوه بر این، وجود برق ارزان در ایران که باعث رونق قابل ملاحظه استخراج رمزارزها شده یکی دیگر از منابع رشد تعداد ثروتمندان ایرانی در یک سال گذشته است. یکی از استخراجکنندگان بیت کوین، که شغل اصلیاش وکالت است اما این روزها بیشترین سود خود را از فعالیت در بازار رمزارزها به دست میآورد در این مورد به گزارشگر فوربس گفته است: «سود بیتکوین سرسامآور بوده است، به راحتی میلیونها دلار پول به دست میآورید که ارزش آن با توجه به ارزش پایین برابری ریال در برابر دلار بسیار زیاد است، بنابراین اگر در کشور بمانید با همان مقدار بیت کویینی که الان دارید به نسبت زندگی در خارج از کشور ثروتمندتر هستید.»
افزایش سریع میلیونرها، طبق برآوردهای کاپژمینای، ایران را به چهاردهمین کشور ثروتمند جهان و ثروتمندترین خاورمیانه تبدیل کرده است، بزرگترین رقیب منطقهای ایران از این نظر عربستان سعودی است که با ۲۱۰هزار میلیونر در رده هفدهم جهان قرار دارد.
طبق گزارش کاپژمینای، در سال جاری برای اولین بعد از سال ۲۰۱۵ به بعد شمار میلیونرهای ساکن در آمریکای شمالی از شمار میلیونر های ساکن در آسیا بیشتر شده است، درحالی که در آمریکای شمالی هفت میلیون نفر ثروتی بیشتر از یک میلیون دلار دارد، این رقم برای آسیا و اقیانوسیه به ۶.۹ میلیون نفر رسیده است. رقابت بین افزایش شمار میلیونرها بیشتر از همه بین آمریکا و چین جریان دارد، در حال حاضر در فهرست کشورهایی که بیشترین میلیونرهای جهان را در خود جا دادهاند، آمریکا اول، ژاپن دوم، آلمان سوم و چین چهارم است.