اکنون تحریمهای بیشتری علیه روسیه نسبت به مجموع تحریمهای ایران، ونزوئلا، میانمار و کوبا وجود دارد. از بیستودوم فوریه، ۲۴۲۷ تحریم علیه اشخاص روسی و ۳۴۳ تحریم علیه شرکتها یا سازمانهای دولتی روسیه اعمال شده است. بریتانیا، آمریکا و متحدانش ۲۷۷۸ تحریم جدید علیه روسیه وضع کردند که تعداد تحریمها علیه مسکو را به بیش از ۵۵۳۰ رساند.
روسیه طی ۱۰ روز، با پیشی گرفتن از ایران و کره شمالی به کشوری تبدیل شد که بیشترین هدف تحریمها در جهان قرار گرفته است. پیش از این، رژیم اسلامی حاکم بر ایران با ۳۶۱۶ تحریم، که بیشتر آنها طی یک دهه و بهدلیل برنامه هستهای و حمایت از تروریسم اعمال شده بودند، در صدر کشورهای تحریمشده قرار داشت.
فشار بر روسیه تقریبا هر روز افزایش یافته است. در آخر هفته، شرکت امریکن اکسپرس و نتفلیکس به فهرست رو به رشد شرکتهایی پیوستند که از روسیه خارج میشوند یا فعالیتهایشان را تعلیق میکنند. برخی به دلیل تعهدات تحریمی این کار را انجام میدهند، اما برخی دیگر خودتحریمی هستند – یعنی آنهایی که تصمیم به خروج میگیرند ولی از نظر قانونی ملزم به انجام این کار نیستند.
«پیتر پیاتتسکی» یکی از مقامات سابق وزارت خزانهداری در دولتهای پیشین آمریکا گفت: «این جنگ اتمیِ مالی و بزرگترین رویداد تحریمی در تاریخ است. روسیه که از بخشی از اقتصاد جهانی بود در کمتر از دو هفته به بزرگترین هدف تحریمهای جهانی و یک ضعف مالی تبدیل شد».
«ولادیمیر پوتین» چند روز پیش تاکید کرده بود که اعلام تحریمها «شبیه اعلان جنگ» است.
بسیاری از تحریمهای آمریکا علیه روسیه قبل از جنگ اوکراین و به دلیل مداخله در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ روسیه و حمله به مخالفان سیاسی در داخل و خارج از روسیه بود.
کشوری که پیشتاز اعمال تحریم علیه روسیه است، سوئیس میباشد که با ۵۶۸ تحریم در مقایسه با ۵۱۸ مورد توسط اتحادیه اروپا و ۵۱۲ مورد توسط فرانسه جلوتر قرار دارد. آمریکا نیز ۲۴۳ تحریم را ضد روسیه اعمال کرده است.
پیش از این، معاون روسیه هشدار داد چنانچه آمریکا و اتحادیه اروپا به دنبال ممنوع کردن واردات نفت روسیه باشند قیمت هر بشکه نفت در بازارهای جهانی به ۳۰۰ دلار افزایش خواهد یافت.
«پس از روسیه و ایران، کشورهای سوریه، کره شمالی، ونزوئلا، میانمار و کوبا در فهرست کشورهایی هستند که بیشترین تحریمها را دارند. این مجازاتها شامل مجازات افراد، شرکتها و حتی محدودیت در قایقها و هواپیماها میشود».