روزنامه همشهری به نقل از مرکز آمار ایران، نوشته است با وجود فیلترینگ از سال ۹۶ تاکنون، تلگرام روزانه سهمیلیارد بازدید از کاربران ایرانی دارد و ۱۵میلیارد پیام کاربران ایرانی را ردوبدل میکند؛ «شبکههای اجتماعی از میانه دهه ۹۰ تاکنون بسیار پرطرفدار شدهاند و اکنون ۶۵درصد ایرانیها حداقل در یک شبکه اجتماعی عضوند اما این میزان در میانه دهه ۹۰، ۵۳ درصد بود. با وجود فیلترینگ تعداد کاربران فعال درشبکههای اجتماعی از مرز ۵۵ میلیون نفر فراتر رفته و شیب عضویتشان صعودی و نرخ رشد عضویت در آنها ۲۲درصد است.
میزان استفاده ایرانیها از شبکههای اجتماعی از یک ساعت و چهار دقیقه در روز به یک ساعت و ۳۲ دقیقه رسیده است. میزان عضویت کاربران ایرانی در واتساپ بیشتر از شبکههای اجتماعی دیگر می باشد. ۸۸.۵درصد کاربران ایرانی در واتساپ و ۶۳درصد در اینستاگرام عضویت دارند- این رقم برای واتساپ سال ۹۶، تنها ۲۴درصد بوده است.
اطلاعات میدانی نشان میدهد که هنوز بسیاری از کاربران ایرانی در تلگرام حضور دارند زیرا بسیاری از کسبوکارهای اینترنتی و حتی شبکههای خبری به تلگرام وابستگی زیادی پیدا کردهاند. بنابر آخرین گزارشها ۴۵میلیون ایرانی در تلگرام عضوند که روزانه ۱۵میلیارد پیام از طریق این شبکه اجتماعی رد و بدل میکنند. اطلاعات پژوهشگاه فضای مجازی نشان میدهد تلگرام هفدهمین سایت برتر ایران است و ایرانیها تاکنون ۱۷۰هزار کانال در این پلتفرم ایجاد کردهاند که از این میزان ۱۱هزار کانال بیش از پنجهزار عضو دارند. کانالهای ایرانی روزانه ۱.۵میلیون مطلب منتشر میکنند و جمع کل بازدید ایرانیها در تلگرام به سهمیلیارد بازدید در روز هم میرسد و ۸۱ درصد از ترافیک کانالها در تلگرام در اختیار ایرانیها است.
مردم البرز، بوشهر و تهران بیش از استانهای دیگر در شبکههای اجتماعی حضور دارند؛ ۷۷.۱ درصد ساکنان البرز؛ ۷۵.۶ درصد شهروندان بوشهر و ۷۵ درصد تهرانیها. استانهای گلستان، خراسانجنوبی و سیستان و بلوچستان هم کمترین میزان مشارکت را در شبکههای اجتماعی دارند. شهروندان جنوبی بیشتر از جاهای دیگر کشور در شبکههای اجتماعی حضور دارند و میانگین زمانی حضورشان در شبکههای اجتماعی در هرمزگان با ۱۳۲دقیقه؛ بوشهر، ۱۲۳ و خوزستان با ۱۱۴دقیقه در صدر همه استانها است.»